Morskie Oko és Czarny Staw (1580m)

Szerkesztés - 2015-08-23 07:29:00 - Címkék: Túrák, Kedvencek, Lengyelország, Tátra, , magashegy, lovaskocsi
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

2015. augusztus 20.

Sokan vitatják, hogy jó dolog-e a lovaskocsikkal hatalmas turistatömeget felvinni a hegyekbe. Családosként azt mondom, hogy szerintem tök jó.

A határtól csak néhány kilóméterre van a parkoló (autóknak és lovaskocsinak egyaránt), így Zdiarból percek alatt átértünk. Először a Nemzeti Park belépőjét kellett kifizetni, aztán a lovaskocsis utazás árát. A lovaskocsi drága, így nagyon sokan sétálnak. Tekintettel arra, hogy sok túrázót láttunk többször, azt kell mondanom, hogy lovaskocsival nem sokkal gyorsabb, mint gyalog, viszont kevésbé fárasztó. A felső állomástól még azért kell egy kicsit sétálni a Halastóig (Morskie Oko). A legtöbb turista idáig jut, de innen már akár kisgyerekkel is vállalható távolságra van a Fekete-tó (tengerszint felett 1580m). Igen, ez az a dal, amit mindenki tanult gyerekkorában. Régen a Fekete-tó volt a Lengyel-Magyar határ.

Több menyasszonyt láttunk a tavaknál túrázni. Érhető, mert a táj csodás, tehát fotózáshoz ideális helyszín, de azért azokban a hatalmas ruhákban felsétálni nem kis teljesítmény.