Tatranská magistrála (1772m)

Nehézség:
Látvány:
Élmény:

2015. augusztus 21.
Könnyű séta a Tátra egyik legszebb turistaútján. Ezt az útvonalat családoknak találták ki, egyszerűen tökéletes. :)
Tátralomnicon parkoltunk le és a libegővel felmentünk a Kő-pataki-tóig, majd a Magistrálán átsétáltunk Hrebionokra. Onnan lementünk siklóval Ótátrafüredre és végül Elektricskával vissza Tátralomnicra. Két lanovka, sikló, villamos, a gyerekeknek ez már önmagában szuper program. Erre még rájön a sikerélmény, hogy enyhén lejtős úton, hatalmas köveken, csodaszép kilátás mellett lehet sétálni. Bónuszként pedig megnéztük a Tar-pataki vízesést is.

A Tatranská magistrála a Szlovákiai Magas-Tátrában található egyik legnépszerűbb túraútvonal, ami lenyűgöző kilátással szolgál a hegyvidéki tájra. Ez a szintkülönbség nélküli magashegyi ösvény közel 60 kilométer hosszan húzódik végig a Tátra főgerincén, 1772 méteres tengerszint feletti magasságban. Az út a hegyekkel harmonizáló, változatos természeti szépségeken halad át, erdőket, legelőket, sziklás terepeket és kristálytiszta hegyi patakokat köt össze.

A Tatranská magistrála nem csak túrázóknak nyújt felejthetetlen élményt, hanem azoknak is, akik kevésbé tapasztaltak a hegymászásban, mivel a turistaút jól kiépített és jelzett, valamint számos menedékház található rajta, így biztosítva a pihenőhelyeket és éjszakázási lehetőségeket. Az ösvény érinti a Tátra legismertebb csúcsait és turistalátványosságait, többek között a Lomnici-csúcsot, a Vígľaši-tavat és a Skalnaté-tavat, így garantálva a kirándulók számára a természet és a hegyek szerelmeseinek feledhetetlen élményét. A Tatranská magistrála igazi kihívást és kalandot kínál minden hegyi túra rajongónak.