Seltz

Nehézség:
Látvány:
Élmény:

2006. május 6.

Rajna menti bicajozás Karlsruheból indulva.

Komppal könnyen át lehet jutni Franciaországba, ahol a Rajna mellett végig kerékpárút van. A defektnek nem örültem, 17km-t kellett sétálni a rastatti vasútállomásig.

Seltz egy kis francia település, mely az Alsace régióban, a Bas-Rhin megyében található. A település a Rajna folyó partján helyezkedik el, így fontos szerepet játszik a térség hajózási és halászati életében. Emellett Seltz gazdag történelmi múlttal is rendelkezik, hiszen a környéken számos régészeti lelet került elő, amelyek a római korra és a középkorra is visszanyúlnak.

A seltzi kultúra jelentős eleme a szőlőtermesztés és a borászat, hiszen az Alsace régió széles körben híres fehérborairól. A helyi borok, köztük a Riesling és a Gewürztraminer, a sajátos klímának és talajviszonyoknak köszönhetően különleges ízvilággal rendelkeznek.

A település a pihenést és a kikapcsolódást is kínálja, hiszen Seltz és környéke nyugodt, természeti szépségekben gazdag vidék, ideális kirándulásokhoz, túrázásokhoz és kerékpáros felfedező utakhoz. A helyiek és a turisták egyaránt élvezhetik a Rajna folyó menti lápok és nedves rétek nyújtotta biodiverzitást, valamint a régió jellegzetes építészeti stílusban épült házait és épületeit.

Összességében Seltz bájos kis francia városka, amely hagyományait és természeti kincseit ötvözi a modern kor követelményeivel, biztosítva ezzel a látogatók számára egy kellemes és emlékezetes tartózkodást.