Vida

Szerkesztés - 2018-07-13 21:07:41 - Címkék: Múzeumok, Csehország, tudományos játszótér
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Vida a neve a brnoi Csodák Palotájának. A fizika mellett a biológia is jelentős szerepet kap ezen a helyen.

A VIDA! célja, hogy az érdeklődő látogatókat közelebb hozza a természettudományok világához.
A látogatók számos interaktív kiállításon keresztül ismerkedhetnek meg a fizika, biológia, matematika, és technológia alapjaival és csodáival. A kiállítások játékos és gyakorlati módon mutatják be a tudományos elveket és jelenségeket minden korosztály számára, az alapvető fizikai kísérletektől kezdve az élettudományokig és a digitális technológiákig.
A VIDA! népszerű látnivaló a gyermekek és a családok számára, de a felnőtt látogatók számára is izgalmas lehetőségeket nyújt, hogy aktívan részt vegyenek a tudományos felfedezésben és a tanulásban. Az interaktív állomások, élő demonstrációk és műhelyek segítenek abban, hogy a látogatók játékosan fejlesszék a tudományos gondolkodást, és érdeklődést szerezzenek a világ működése iránt.
A VIDA! Science Center különleges figyelmet fordít a tanulói csoportokra és az oktatásra, így számos oktatási programot, műhelyt és táborokat kínálnak a diákok számára. A központ egy modern épületben helyezkedik el, és a tudomány és oktatás központjaként funkcionál Brno városában, hozzájárulva a régió tudományos közösségének virágzásához.