Stübingi skanzen

Szerkesztés - 2016-09-30 13:14:49 - Címkék: Múzeumok, Ausztria
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

A szentendrei skanzenhez hasonló szabadtéri múzeum, ahol meg lehet ismerni, hogyan éltek régen az osztrákok.


A Stübingi szabadtéri néprajzi múzeum (Ausztriai Szabadtéri Múzeum Stübing vagy Österreichisches Freilichtmuseum Stübing) Ausztria egyik legjelentősebb kulturális intézménye, amely az ország egész területéről származó izgalmas és változatos hagyományos építészeti remekműveket gyűjti össze egy lenyűgöző parkban, Graz közelében, Stübing községben.

Ez a szabadtéri múzeum több mint 100 eredeti épületet tartalmaz, amelyeket az ország különböző részeiről szállítottak ide, hogy megőrizzék és bemutassák az osztrák népi építészeti hagyományok gazdagságát. A hagyományos farmházaktól, malmoktól, pajtáktól kezdve templomokig és iskolákig, a múzeum eklektikus kollekciója valós időutazást kínál a látogatók számára, ahol közvetlenül megismerkedhetnek az osztrák vidék hagyományos életmódjával és építési módszereivel.

A múzeum nem csak tárgyak gyűjteménye: a teljes élmény magában foglalja az élő népművészeti bemutatókat, mint például kézműves foglalkozásokat, mezőgazdasági munkákat és hagyományos fesztiválokat, amelyek az évszakok változásához igazodva ismertetik meg a látogatókat a régi idők életével és az ünnepekkel.

Az ausztriai Stübingi Szabadtéri Múzeum nem csupán múzeum, hanem egy aktív közösségi helyszín is, ahol az emberek tanulhatnak, felfedezhetnek és élvezhetik az osztrák kultúra gazdagságát egy gyönyörű természeti környezetben. Az életmód megszemlélése mellett a múzeum a fenntarthatóság és a természettel való harmóniás együttélés fontosságát is hangsúlyozza, ötvözve a múltat a jelennel és mutatva az összeköttetéseket a hagyományos és a modern között.