Ulmi állatkert

Szerkesztés - 2013-06-03 20:56:57 - Címkék: Parkok, állatkert, Németország, akvárium
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

2013. június 3.

Az akvárium rész különösen szép.


Az Ulmi állatkert (németül: Tiergarten Ulm) Németországban található. Ulm városa Baden-Württemberg tartományban fekszik, és a helyi állatkert egy népszerű látnivaló mind a helyi lakosok, mind a turisták körében. Az állatkert különböző élővilágának megtekintése mellett az oktatásra és a természetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek. A látogatók számos állatfajt láthatnak, beleértve az egzotikus és őshonos fajokat is számos életforma, interaktív kiállítások és oktatási programok mellett.
Az állatkert célja a természetes élőhelyek védelme, valamint az emberek tájékoztatása és oktatása az állatokról, hogy növelje az állatok és élőhelyeik iránti tiszteletet és megértést. Különösen fontos szerepet töltenek be a fenyegetett fajok védelmi programjaiban. A látogatók többek között szavannák, trópusi esőerdők és hegyvidéki tájak szimulációiban ismerkedhetnek meg az állatokkal.
Az Ulmi állatkert kiváló helyszíne a családoknak és iskolai csoportoknak, hiszen lehetőség nyílik az interaktív tanulásra, állatetetésekre és más különleges eseményekre. Az állatkert menedzsmentje elkötelezett az állatjóléti szabályok betartása és a legmodernebb állattartási gyakorlatok alkalmazása mellett.
Fontos megjegyezni, hogy a pontos információkhoz - mint például a látogatási időszakok, a fajok listája vagy a különleges programokkal kapcsolatos részletek -, aktuális forrásokat kellene keresni, mivel az Ulmi állatkert vonatkozásában az információk az idő előrehaladtával változhatnak.