Na Mueang

Szerkesztés - 2019-03-20 21:18:07 - Címkék: Thaiföld, vízesés
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

2019. március 20.

Béreltünk egy mikrobuszt, hogy Samui nevezetes pontjait meg tudjuk nézni. Többségében épített dolgot láttunk. A Na Mueang vízesés viszont egy természetes látnivaló, a dzsungelben, a nagyon hangos bogarak között.

Na Mueang egy általános kifejezés lehet, de általában a Na Mueang vízesésekre utal, amelyek Thaiföld egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjában, a Koh Samui szigetén találhatóak. Ez a természeti látnivaló azért különleges, mert a trópusi dús vegetáció és a vulkanikus sziklák között hömpölyög le a hegyoldalon, létrehozva egy festői és békés környezetet.
A Na Mueang-1 vízesés az első és legkönnyebben hozzáférhető a két vízesés közül; egy rövid túra vezet fel hozzá. A vízesést olykor "Lila vízesésként" is emlegetik, mivel a magas mangán-tartalmú vulkanikus sziklák idővel lila színűvé váltak. A kéklő-vöröses sziklák közül csordogáló tiszta vize tökéletesen alkalmas fürdésre és relaxációra.
A Na Mueang-2 a második és magasabb vízesés, amihez több erőfeszítést igénylő túra szükséges. A gyaloglás azonban megéri, mert az út során páratlan kilátás nyílik a dzsungelre és a sziget más részeire. A sűrű dzsungelt és a meredek sziklákat legyőzve az utazókat egy látványos esés és egy természetes medence fogadja, ahol megmártózhatnak a kristálytiszta vízben.
Mindkét Na Mueang vízesés híres a gyönyörű természeti környezetéről, és mind a helyiek, mind a turisták körében kedvelt kirándulóhely. A látványos táj és a vízesés által nyújtott frissítő élmény egyaránt vonzó, így Na Mueang tökéletes úti cél a természet szerelmeseinek és a kalandkeresőknek egyaránt.