Hin Ta és Hin Yai

Szerkesztés - 2019-03-20 08:49:52 - Címkék: Thaiföld, szikla, tenger
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

2019. március 20.

Az egész napos kirándulásunk során megnéztük a nagypapa és nagymama sziklát is, vagy ahogyan a helyiek hívják Hin Ta és Hin Ya sziklákat.

Hin Ta és Hin Yai (magyarul "Nagypapa és Nagymama sziklák") természetes sziklaformációk, melyek a Thaiföldön található Koh Samui szigetén, Lamai Beach közelében helyezkednek el. Ezek a sziklák azért váltak híressé és turisztikai látványossággá, mert a természet által kialakított formájuk az emberi nemi szervekre emlékeztetnek.
A legenda szerint egy idős pár, Hin Ta (a férfi) és Hin Yai (a nő), hajótörést szenvedett ezen a területen, miközben olyan gyógynövényeket kerestek, amelyekkel az unokájuknak, aki akkor még nősülő korban volt, gyógyírját tudták volna megadni. A párnak nem volt gyermeke, aki folytatta volna a családi vonalat, így elszántan igyekeztek gyógymódot találni a problémára. Ahogy a történet meséli, a viharban elsodródtak a partra, és ott meghaltak, ám testük sziklákká változott, mintegy végrendeletként az emberi termékenység megtestesítésére.
A Hin Ta és Hin Yai sziklák ma népszerű turisztikai célpontok, és sok látogató kíváncsi a különleges alakú képződményekre és a mögöttük rejlő romantikus, bár szomorú történetre. A helyszín kiváló fotózási lehetőséget nyújt, és a közelben számos bolt és étterem található, ahol a látogatók megpihenhetnek és élvezhetik a helyi vendégszeretetet.