CosmoCaixa

Szerkesztés - 2018-02-17 20:23:33 - Címkék: Múzeumok, Spanyolország, tudományos játszótér
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Barcelonaban is találtunk egy CsoPa-szerű tudományos játszóteret. A CosmaCaixaban nem csak fizika, hanem biológia és élő állatok is vannak szép számmal.

A CosmoCaixa Barcelona egy korszerű tudományos múzeum, mely 2004-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a katalán fővárosban. A múzeum elődjét, a Museu de la Ciència-t (Tudományos Múzeum) 1981-ben alapították, de 1998 és 2004 között jelentős átalakításon esett át, amelynek eredményeképpen a jelenlegi modern intézményt hozták létre.

A CosmoCaixa többek között híres az ún. „Tudományfolyosójáról”, amely interaktív kiállításon keresztül vezeti be a látogatókat a természettudományok világába. A múzeum célja, hogy a tudományt érthetővé és vonzóvá tegye minden korosztály számára. Ezt számos gyakorlati kísérleti állomáson, valamint lehetőséget biztosítva a természeti jelenségek közvetlen megfigyelésére is megvalósítja.

Egyik legkiemelkedőbb szekciója a "Biodôme", ahol egy hatalmas bioszféra-makettet építettek, amely több különböző éghajlati zónát és természetes élőhelyet rekonstruál az élet sokféleségének bemutatására. A látogatók itt élőhelyek szerinti bontásban láthatnak állatokat és növényeket, megismerkedhetnek a trópusi esőerdők, szavannák és a Földközi-tengeri területek ökoszisztémáival.

A CosmoCaixa további látványosságai közé tartozik a „Geológiai Fal”, ahol a Föld geológiai múltjának különféle rétegeit tanulmányozhatják a látogatók, a Planetárium, ahol a csillagászat és az űrkutatás csodáit csodálhatják meg, valamint az úgynevezett Tárlat az Evolúció történetéről, ami az emberi faj fejlődési folyamatát mutatja be az ősi időktől kezdve.

A múzeum innovatív és interaktív megközelítése, valamint a tudományos ismeretterjesztésre való elköteleződése révén a CosmoCaixa népszerű úti cél a családok, iskolai csoportok és mindazok számára, akik érdeklődnek a természettudományok iránt.