Százhalombattai komp

Szerkesztés - 2020-03-21 13:36:23 - Címkék: Kerékpáros túrák, Duna, kilátás
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

A Magaspart után tovább mentem a battai komphoz, onnan pedig a 6-os vissza Érdre. A földút rázósabb, de sokkal jobb, mert a 6-oson nagy a forgalom.

A Százhalombatta és Tököl között közlekedő komp egy fontos közlekedési híd a Duna két partja között, lehetővé téve az emberek és járművek kényelmes és gyors áthaladását a folyó két oldala között. Ez a kompjárat különösen fontos a környékbeli lakosok és a helyi gazdaság számára, hiszen jelentős időt spórol meg azáltal, hogy nem kell a hosszabb kerülőutakat igénybe venniük a közeli hidakon való átkelésre.

A komp rendszerint egy lehorgonyzott ponton keresztül közelíthető meg és egy acélkábel segítségével halad a folyón át. Járművek és gyalogosok egyaránt használhatják, megkönnyítve a mindennapos munkába járást, a bevásárlást és a szabadidős tevékenységeket. A komp menetrendje az évszaktól és a folyó vízszintjétől függően változhat.

A Százhalombattai komp mellett történelmi és kulturális jelentősége is van, hiszen a Duna hosszú ideje fontos kereskedelmi útvonal, és a kompok jelenléte a folyóparti települések életében mindig is szerves részt képezett. A szolgáltatás igénybejelentése az adott kompkikötőkön, vagy az interneten és telefonon keresztül történhet, biztosítva a zökkenőmentes utazást mindazok számára, akik a Duna ezen részén szeretnének átkelni.

Mért adatok

Távolság: 28.3km
Szintemelkedés: 353m