Pustevny

Szerkesztés - 2021-07-13 16:55:38 - Címkék: Túrák, Csehország, kilátás, lombséta
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Hegyek, kilátás, lombséta és kiváló cseh kaják.

Pustevny egy jelentős turisztikai és kulturális központ a Cseh Köztársaságban, amely a Beszkidek hegyvonulatában, a Radhošť hegy közelében található. A név szó szerinti jelentése "böjtölők" vagy "remeték", és történelmileg arra utal, hogy a területen korábban remeték éltek.
Ez a régió különösen híres az építészetéről, amely hagyományos faépítészeti technikákat tükröz. A pustevnyi épületek közül a legismertebbek a Jurkovič-ház és a Maměnka-kápolna, amelyeket Dušan Jurkovič, a híres szlovák építész tervezett a 20. század elején. E stílusos faházak egyedülálló építészeti elemeikkel együtt a régió népművészetének és hagyományainak kifejezései.
A Pustevny nem csak építészeti látnivalóiról híres, hanem az ott található kirándulóhelyekről és szabadtéri tevékenységekről is. A turisták a Radhošť hegyre vezető túraútvonalakon sétálhatnak fel, ahol az impozáns Pagan Idol szobor található, amely a szláv mitológiai alak, Radegast tiszteletére készült. Tél folyamán a Pustevny síközpontjában síelésre és snowboardozásra is van lehetőség, így a terület négy évszakban kínál kikapcsolódási lehetőségeket.
Ezenkívül a terület folklór eseményeknek és fesztiváloknak is otthont ad, ahol a látogatók megismerkedhetnek a helyi hagyományokkal, zenével és gasztronómiával. A Pustevny így nem csak természetbarátoknak és sportolóknak, hanem kultúrára és hagyományokra kíváncsi látogatóknak is kellemes úti cél.

Mért adatok

Távolság: 11.3km
Szintemelkedés: 1334m