Antwerpen

Szerkesztés - 2004-03-19 12:01:49 - Címkék: Belgium, Séták
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Danival erasmusos korában jártunk erre.

Antwerpen Belgium északi részén található város, amely a németalföldi régió egyik legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központja. A város neve "hand werpen" (kézre dobás) németalföldi szóösszetételből ered, ami a helyi legendához kapcsolódik, amely szerint egy óriás levágta a kereszteződő hajósok kezét, és belehajította a folyóba, amíg végül az óriást meggyőzte egy hős.
Antwerpen leginkább arról híres, hogy a világ egyik legnagyobb gyémántkereskedelmi központja. A város gyémántnegyede a világ gyémántkereskedelmének jelentős részét bonyolítja le. Ezenkívül Antwerpen a kikötője révén is ismert, amely az egyik legnagyobb és legforgalmasabb Európában, hozzájárulva a belgiumi és az európai gazdaság dinamikájához.
Kultúráját tekintve Antwerpen a flamand reneszánsz művészet és építészet díszlete, amivel Peter Paul Rubens festőművész nevét fémjelezhetjük, akinek művei a városi művészeti múzeumokban és templomokban láthatók. A városban található középkori építészet, mint például a csodálatos gótikus stílusú Szent Bábolna Katedrális és a 16. században épült városháza, amely az UNESCO világörökség része.
Antwerpen gazdag kulturális örökségét a sok múzeum, galéria, és éves rendezvények, mint például a híres Antwerpeni Divathét és a Jazz Middelheim fesztivál biztosítja. A város multikulturális jellege miatt sokféle étkezési és szórakozási lehetőséget kínál, így változatos éttermek, bárok és klubok is.
A számos látványosság, köztük a kellemes történelmi központ és a modern dizájn elemek keveredése teszi Antwerpent izgalmas célponttá mind a turisták, mind az üzleti utazók számára.