Bärenschützklamm (1209m)

Nehézség:
Látvány:
Élmény:

2014. május 18.

Csokigyár után, teli energiával szinte felsuhantunk 1209m-re. Sőt, még kicsit fölé is.

A Bärenschüthklamm a parkolótól lényegesen fentebb kezdődik, ezért kicsi gyerekkel nem ajánlott. Megéri felsétálni, hihetetlen érzés a vízesésektől néhány centire mászkálni a létrákon és hidakon.

A Bärenschützklamm egy lenyűgöző szurdokvölgy Ausztriában, Stájerországban, mely méltán vált népszerű úti céllá a természetjárók és túrázók körében. A Bärenschützklamm több mint 350 millió év geológiai múltját mutatja be, és messze földön híres a lélegzetelállító vízesései, függőhídjai és létrarendszerei miatt, amelyek révén az ember szinte közvetlenül érintheti meg a természet csodáit.

Emelkedik a hegyoldalon 1209 méter magasságig, biztosítva látogatói számára a környező hegyek és völgyek mesés panorámáját. A szurdokon áthaladó túra mintegy 2,5 kilométer hosszan kanyarog, több száz méteres magasságkülönbséget leküzdve, és olyan kihívásokat kínál, mint a 164 faszerkezetű létra és közel 2500 lépcsőfok, amelyek izgalmasak és egyben kifordítják a sziklás tájat.

A Bärenschützklamm rengeteg lehetőséget nyújt a természet iránti csodálkozásra, miközben a látogatók követik a patak csobogását, amely számos helyen kitör a sziklák közül, létrehozva ezzel a sziklafalat ékesítő káprázatos vízeséseket. A túra folyamán számos növény- és állatfajt tárul a látogatók elé, beleértve azokat a ritka fajokat is, melyek a Bärenschützklamm egyedi mikroklímájában élnek.

Minden évben a Bärenschützklamm májustól októberig tart nyitva a közönség előtt, lehetővé téve a túrázók számára, hogy a tavaszi hóolvadástól a késő őszi színek pompájáig élvezhessék a természeti képződmény változásait. A túra azonban nem ajánlott a tériszonyban szenvedőknek vagy azoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő fizikai felkészültséggel.

A Bärenschützklamm izgalmas és kihívásokkal teli kaland, mely a természet erejét és szépségét egyesíti, így tartalmas és emlékezetes élményt nyújt minden látogatója számára.