Látvány:

Rijeka

Délután lementünk a tengerhez. Fiume nincs innen messze, de nagyon más. A barlangos völgyben volt vagy 50 autó, egyedül a miénken volt nem horvát rendszám. Fiumében viszont hallottunk olasz, német, angol beszélgetéseket is. Az épületek is mások, az illatok is, meg az ételek is. Mintha másik ország lenne.
Tovább...

Kreuzkogel (2035m)

A felvonó után felsétáltunk a Kreuzkogelre, majd onnan tovább a Fulseckre. Megállapítottuk, hogy iszonyú drága a Hütte, ezért csak egy málnás limonádét ittunk. Majd fotóztunk, a gyerekek kövekkel rajzoltak és szép lassan visszasétáltunk a Panoramabahnhoz.
Tovább...

Körbersee

A Körbersee-t 2017-ben Ausztria legszebb helyének választották. Maga a tó talán nem is annyira szép, de a tó környéke valóban lenyűgöző látvány. Szikla, gleccser, tehén, fenyves, tényleg mindenből van egy kis ízelítő.
Tovább...

Hintere Niedere (1711m)

Bezau-ban a felvonó meglepően gyors, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy néhány éve építették, a legújabb technológiával. Fent viszonylag megfizethető étterem várja az éhes turistákat. A panoráma út pedig egészen csodás vonalvezetésű. Egyik oldalon nagy hegyek, másik
Tovább...

Diedamskopf (2090m)

Kaptunk vendégkártyát, amivel a voralbergi felvonók ingyen voltak. A szálláshoz közelebbivel kezdtünk.
Tovább...

Wöllaner Nock (2145m)

2019. július 17. Kihasználtuk, hogy Kärten Card-dal ingyen van a felvonó, ami egészen a Kaiserburgig felvisz. Onnan már csak egy rövid séta a csúcs, útközben végig csodálatos panorámával és békésen legelésző tehenekkel.
Tovább...

Groppenstein Schlucht

2019. július 16. Aznap a második szurdokunk. A Raggaschluchttól csak néhány km-re van, így az ember önkéntelenül hasonlítgatja a kettőt. Mindkettő másért szebb. A Groppenstein Schlucht a vízesések és a nagy magasságban vezetett úttól szép.
Tovább...

Raggaschlucht

2019. július 16. A Raggaschlucht annyira szűk és mély, hogy a nyári meleg ellenére kifejezetten fáztunk benne. Az alja inkább barlanghoz hasonló élmény, a teteje viszont igazi alpesi kilátós.
Tovább...

Saree lagoon

2019. március 17. Tóparti szállás a dzsungel szélén, elsőre romantikus és gyönyörű. Aztán fürdéskor a gyerek boldogan újságolja, hogy a cuki gekkó tud mászni az ablakon. Majd jön az este és a mindenféle hangok. Ciripelő, csipogó, kattogó, csobbanó. Amikor a nagycsőrű ma
Tovább...

Bor Thor

2019. március 14. Reggelire két szelet bántóan édes lekváros kenyeret tuszkoltam magamba. A gyümölcslé édesebb volt, mint a szirup a terheléses cukorvizsgálaton, nem tudtam meginni. Ehettem volna még valami fura káposztás húst, de úrrá lett rajtam az európai hiszti, ezért ink
Tovább...

Čingov - Kláštorisko

2018. november 3. Hála a korai indulásnak, a túránk első óráiban szinte senkivel sem találkoztunk. Ilyen szokatlanul nyugodt körülmények között még a Hernád-áttörés egy részét is bevállaltuk a gyerekekkel.
Tovább...

Kreuzjöchlsee

2018. augusztus 23. Az előrejelzések alapján nem mentünk a vízeséshez, hanem kipróbáltuk a mi falunk felvonóját. A középső állomáson elég volt a kabinban maradni és átraktak minket kabinostól a másik kötélre. Néhány perc alatt 1000m-rel fentebb és 3km-re távolabb voltunk. Olyan ez, mint valami varázslat, az ember hirtelen fent találja magát ott, ahova egyébként csak komoly izzadás után jutna. Ettől persze rögtön kedve támad még feljebb menni, hogy a túrázáshoz tartozó izzadást pótolja.
Tovább...
1/4 oldal