Látvány:

Tiské stěny

Cseh-Svájc legalább olyan látványos, mint Szász-Svájc.
Tovább...

Kuhstall

Schmilkából indultunk és a túlsó oldalon értünk célba.
Tovább...

Dolní Vítkovice

Az Eiffel torony is nagy és vasból van. Egy kevésbé ismert ikertesójának a tetején voltunk ma. A környezet talán egy picit más, de ez sokkal biztonságosabb, hiszen adnak sisakot mindenkinek, aki a fenti kávézóba megy. Amúgy vicc nélkül, a süti csodálatos volt, a forró csoki tény
Tovább...

Speiereck (2411m)

Csodálatos alpesi körtúra, jó sok szintemelkedéssel, tehenekkel, pazar kilátással.
Tovább...

Tordai sóbánya

A sóbánya Torda mellett egy elég fura hely. Hatalmas és érdekes, de konkrétan a sóbányászatról semmit sem tudtunk meg. Volt viszont óriáskerék lent, meg csónakázótó, minigolf, játszótér, pingpong, bóvli árus, stb.
Tovább...

Tordai-hasadék (Cheile Turzii)

A Tordai-hasadékban találkoztunk több emberrel és néhány kóborkutyával. A kutyák először elég ijesztőek voltak, de idővel kiderült, hogy ők csak nagyon elkötelezett túravezetők.
Tovább...

Kamp

Rövid pihenő Csehországból hazafelé jövet. Utólag vettem észre, hogy a Klamm valójában a másik irányban lett volna.
Tovább...

Červená Lhota Castle

A Červená Lhota egy reneszánsz vízi vár Dél-Csehország keleti részén, Jindřichův Hradec északi részén. Mellette található az azonos nevű falu, amely ma Pluhův Žďár község része.
Tovább...

Židova strouha (Zsidó-völgy)

A völgy azokról a zsidókról kapta a nevét, akik a legenda szerint e megközelíthetetlen völgyekben rejtőztek el, miután Csehországból elüldözték őket.
Tovább...

Tisza-tó kilátói

Tesóm és néhány egyéb őrült álmodott, épített és a végeredmény valami egészen fantasztikus dolog lett. Két kilátó, ahova kizárólag vizen lehet eljutni.
Tovább...

Tolmin

2008. április 30. Orsi szerint a felhők Tolminban születnek.
Tovább...

Naravni rezervat Zelenci

A Podkoren falu közelében található rezervátum Európa szerte híres ikonikus tóvidékéről. Az átlagosan 2 méter mély víz színe zöld, innen is kapta nevét, hiszen a zelenci szó szlovénul "zöldet" jelent.
Tovább...
1/6 oldal