Nehézség:

Üveg manufaktúra

Nagyapám és a falu, meg a környező falvak nagy része üvegfújásból éltek.
Tovább...

Hum

A gyerekekkel megegyeztünk, hogy egyedül mehetnek a városban bárhova. Egyetlen szabály, hogy nem mehetnek ki a városból. Mindez persze nem New Yorkban, hanem Humban történt. Hum a világ legkisebb városa a Guinness Rekordok könyve szerint. 17 állandó lakosa van, ami azt jelenti, hogy a
Tovább...

Rijeka

Délután lementünk a tengerhez. Fiume nincs innen messze, de nagyon más. A barlangos völgyben volt vagy 50 autó, egyedül a miénken volt nem horvát rendszám. Fiumében viszont hallottunk olasz, német, angol beszélgetéseket is. Az épületek is mások, az illatok is, meg az ételek is. Mintha másik ország lenne.
Tovább...

Trakošćan

A horvát Zagorje északi végein elhelyezkedő Trakošćan a kultúra és a természet ideális ötvözete. Tudniillik egész Horvátországban nincs olyan kastély, amely ilyen tökéletesen illeszkedne a hullámzó környezetbe és ilyen mesés látványt nyújtana, mint Trakošćan.A karcsú tornyokon található zászlók sok képeslapon kiegészítik a széles zöld zagorjei erdőket, a kastély előtti tavat és a háttérben meghúzódó Ravna gora merőleges szikláit.
Tovább...

Varasd

Még van határ. A gyerekeknek annyira természetes Schengen, hogy nem is értették miért kell megállni és papírokat mutogatni. A forgalmit mondjuk én sem értettem, mert a határőr nagyon következetesen csak horvátul volt hajlandó megszólalni. A zsrbzsbdzsautodsztrozsu stringet hosszasan értelmeztem, mire több ismétlés után kihallottam a közepén az autót, onnan már könnyű volt.
Tovább...

Vaduz

Liechtenstein egy önálló ország, ami annyira kicsi, hogy nincs főváros, csak főhelye: Vaduz.
Tovább...

Duna eltűnés

A Duna forrása egy kastély mellett van hivatalosan. Valójában ez egy átverés hiszen a kastélyparkból kifolyik a víz, megtesz 30m-t és belefolyik egy kisebb folyóba. Onnan 1.5km-re a folyó összefolyik egy másik folyóval és attól a helytől hívják a folyót Dunának. Viszont Tiberiu
Tovább...

Baumwipfelpfad

Amikor Karlsruheban laktam, egyik nap, meló után a villamosmegállóban, kicsit zsibbadt aggyal megláttam a közelgő S-Bahnt, rajta a táblát: Bad Wildbad. Elsőre angolul értelmeztem és nagyon fura volt. Elképzeltem egy vadnyugati helyet, ahol a legdurvább rosszfiuk vannak. Ha megkérdezed
Tovább...

Technic Museum Speyer

A sinsheimi múzeum testvére, hasonló tematikával és stílussal. Itt van űrhajózás, de kevesebb a versenyautó.
Tovább...

Pottenstein

Nyári boboztunk és kiláttunk a félig kész függőhídról, de akár barlangba is mehettünk volna, sőt még szikla melletti strand is van.
Tovább...

Central Park

Béreltem bicajt és körbetekertem a Central Parkot. Elképesztő mennyiségű ember volt kint futni/bicajozni/sétálni. A parkon belüli út egyirányúsítva van és külön sáv van a bicajosoknak és a futóknak. Vannak tavak, füves részek, fák, sziklák, tényleg szép hely, csak nagyon zsúfolt.
Tovább...

Minimundus

2019. július 18. A Minimundus egy olyan park, ahol híres épületek makettjei láthatóak 1:25 méretarányban. Itt 80 perc alatt körbe lehet utazni a világot.
Tovább...
1/10 oldal