Leitevatnet

Szerkesztés - 2023-08-03 07:31:35 - Címkék: Norvégia, Túrák, völgy, patak, , kilátás
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Nagyon fárasztó úgy túrázni, hogy közben folyamatosan mondogatod, hogy hűűű, aztaaa, óóóó. Itt viszont nem lehet másképp, mert valahogy mindig mondani kell. Persze lehet szofisztikáltabban is, folyamatosan jelzőket keresve, de az még nagyobb kognitív terhelés. Szóval én csak úgy simán húháztam.
Hédivel tudományos munkát is végeztünk. Készítettem egy fotót egy áfonyáról és megmutattam neki. Ezek után megnézte a saját szemével, majd megette ugyanazt az áfonyát. Az lett a megállapítása, hogy friss áfonyát enni sokkal jobb, mint fotót nézni róla. Sajnálom, mert ha nem ezt az eredményt kapjuk, akkor a következő nyaralás kevésbé lenne fárasztó.
A minap a rádióban hallottunk egy számot. Viking techno kategóriába soroltam magamtól. A szövegét így értettem: "Schnell, schnaps, Über
Salgótarján fűszer"
Később az egyik szálláson láttuk a videóklippjét és megkerestem a dalszöveget is. Nagy csalódás volt, amikor kiderült, hogy nem macsó vikingek műve, hanem egy trendi nyálas hülye gyerek, amire a gyerekeim szerint a szakkifejezés a cringe. Az ami annyira ciki, hogy már jó. Itt ez most a legnagyobb sláger. Az egyik játszótéren is hallottuk. Volt egy bigyó, amit tekerni kellett és az anyuka telefonjáról a játszótér hangszórójába ment a hang, ha elég gyorsan tekerted. A helyi gyerekek szorgalmasan tekerték, mi meg büszkék voltunk, hogy ezt a számot ismerjük. A refrénben egyébként nincs se Salgótarján, se fűszer, pedig úgy jobban hangzik.
Egy mohás tetejű házban lakunk. Na jó, nem csak moha, hanem fű, virágok, de még áfonyabokor is van a tetőn. Napközben hűvös, este meg valahogy fűt. Kifejezetten kellemes érzés benne lenni. Meg mellette is, bár azt inkább Hédi szereti. Szorgosan cigánykerekezik a ház melletti tocsogós, cuppanós lápban. Tas inkább a hűházik velem.
Van egy falu 8km-re, tudjátok, aszfalt út meg bolt meg ilyesmi. Ma ott kötöttem életem üzletét. A lejárat előtti 10 darabos zacskós palacsinta akciós volt. Nyomós lekvárral és frissen szedett málnával a legjobb, főleg, ha kicsit megcsurgatod Nutellával.

Mért adatok

Távolság: 7.8km
Szintemelkedés: 585m