Vaskapu

Szerkesztés - 2024-04-07 21:08:04 - Címkék: Túrák, Pilis, szikla, kilátás
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

A Vaskapu szikla a Pilis-hegység egyik lenyűgöző természeti képződménye, Magyarországon. A hegység a Dunántúli-középhegység része, és a Pilis és a Visegrádi-hegység területéből áll. A Vaskapu szikla a Pilisi Tájvédelmi Körzetben található, a Dera-szurdok felett magasodik, és különleges természeti látványosságot nyújt a túrázóknak és a természetbarátoknak.

A szikla nevét tulajdonképpen egy ősrégi képződményről kapta, mely kapuként funkcionált a hegységen belüli útvonalak mentén. A szikláról lenyűgöző kilátás nyílik a környező dombokra és völgyekre, valamint a Duna menti tájakra. Különlegessége abban rejlik, hogy nemcsak lenyűgöző látványt nyújt, hanem a túrázás izgalmával és kihívásaival is kecsegtet.

Ezen a területen számos túrázó és kalandvágyó ember találhatja meg a kikapcsolódását, akár családok, baráti társaságok, vagy egyedülálló felfedezők. A Pilis-hegység és különösen a Vaskapu szikla egy igazi gyöngyszem a természetkedvelők számára, hívogatva őket a felfedezésre és a természettel való összekapcsolódásra.

Mért adatok

Távolság: 6.5km
Szintemelkedés: 655m