Heidelberg

Szerkesztés - 2006-03-05 20:03:29 - Címkék: Németország, Séták, vár, folyó
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

A vár fő látványossága egy 1751-ben készült hordó, ami 221726 literes. Egy nagyobb adag ázsia lány nem tudott betelni a látvánnyal és az összes lehetséges permutációjukban lefotózták egymást a hordó tetején.

Heidelberg az egyik legvarázslatosabb város Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban, a Neckar folyó partján elterülve. Középkori hangulata és kulturális öröksége miatt sok turista számára vonzó célpont.

A város jelképe és fő látványossága a Heidelberger Schloss, azaz a Heidelbergi Vár. A romos, ugyanakkor lenyűgöző reneszánsz épületrendszer magasan emelkedik felette a városnak, és fantasztikus kilátást nyújt a környező vidékre. A várat a 13. században kezdték építeni és a történelem során számos ostrom során megsérült. A vár különleges attrakciója a világ legnagyobb hordósorában található Heidelbergi Nagyhordó, mely több ezer hektoliter bort képes tárolni.

Heidelberg egyeteme, amely 1386-ban alapult, Németország legrégebbi egyetemei közé tartozik. Az idők során olyan nagy tudósok és írók kötődtek hozzá, mint például Max Weber, és korukban itt járt iskolába Goethe és Hegel is. Az egyetem diákélete lendületet és modern vibrálást ad a történelmi városnak.

Sétálva a Hauptstrasse-n, Heidelberg híres főutcáján, a látogatók hagyományos német építészeti stílusban épült házakat, boltokat, kávézókat és éttermeket találhatnak. Ez a sétálóutca tökéletes hely arra, hogy megízleljük a helyi ételeket és kézműves termékeket, valamint megcsodáljuk az ódon épületeket.

Az Alte Brücke, azaz a régi híd, egy másik kedvelt képeslap-szépségű hely, amely a Neckar folyón átívelve köti össze a város két részét. A híd a 18. században épült barokk stílusban és számos romantikus pillanatra ad otthont nap mint nap.

Heidelberg gazdag kulturális életével, izgalmas történelmével és lélegzetelállító tájaival nem csupán költőket és gondolkodókat inspirált az évszázadok során, hanem napjainkban is vonzza a világ minden tájáról érkező látogatókat.