Bretten

Szerkesztés - 2005-12-20 19:40:56 - Címkék: Németország, Séták
Nehézség:
Látvány:
Élmény:


Bretten egy varázslatos kisváros Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban. Történelmi jelentősége révén, valamint hangulatos, jól megőrzött óvárosával kiemelkedik a régió települései közül.

Az idők során a város egy fontos kereskedelmi központként nőtte ki magát, amellyel gazdagságot és kulturális virágzást ért el. Az óvárost jellemző fűszeres nyüzsgés mellett gyönyörű épületek sorakoznak, mint például a történelmi városháza vagy a gótikus stílusú templomok.

Talán a leginkább ismert történelmi személyiség, aki Brettenből származik, Philipp Melanchthon, a reformáció egyik kiemelkedő alakja, aki Luther Márton közeli munkatársa volt. A város büszkén őrzi a humanista reformátor emlékét, szülőházát ma múzeumként mutatják be az érdeklődőknek.

Az évente megrendezésre kerülő Bretteni Peter-und-Paul-Fest egyedülálló középkori fesztivál, ahol a látogatók visszarepülhetnek az időben, és élőben tapasztalhatják meg a középkori piacok forgatagát, lovagi tornák izgalmát és a hagyományos kézműves mesterségek bemutatóját.

Bretten tehát egy olyan hely, ahol a történelem és a modernitás találkozik, és bőségesen kínál látnivalókat, kulturális programokat minden korosztály számára, megőrizve ezzel a térség gazdag örökségét.