Feldkirch

Szerkesztés - 2001-09-17 18:30:49 - Címkék: Ausztria, interrail
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

A parkban aludtunk
Feldkirch egy festői kisváros Ausztria nyugati részén, közvetlenül a Liechtensteinnel és Svájc Által Tartott Szent Gallennel határos Vorarlberg tartományban. Körülbelül 30 000 lakosával Feldkirch vonzó turisztikai célpont, amelyet gazdag történelmi örökség, jellegzetes középkori építészet és lenyűgöző természeti tájak jellemeznek.

A város névadója egy dombra épült kastély, mely a Schattenburg, és ma már múzeumként működik, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a középkori életbe és a helyi történelembe. Feldkirch belvárosa továbbá gazdag gótikus és barokk épületekben, hangulatos szűk utcák és kellemes kis térek hálózatában, ahol a látogatók élvezhetik a helyi éttermeket, kávézókat és üzleteket.

Nevezetességei közé tartozik a Dom Szent Nikolaus katedrális, valamint a város falai és kapui, amelyek még mindig láthatóak és emlékeztetnek Feldkirch stratégiai fontosságára a korábbi évszázadok során. A város kulturális élete is pezseg, számos fesztivál, piac és koncert helyszíne, amelyek hagyományt és modernitást ötvöznek.

A térség természeti szépségei további látnivalókat és szabadidős lehetőségeket nyújtanak, Így például a szomszédos Alpok hegyvidéki tájai ideálisak túrázáshoz, síeléshez a téli hónapokban, és különféle szabadtéri tevékenységekhez a melegebb időszakokban.

Feldkirch tehát egy olyan hely, ahol a történelmi hangulat, a természeti szépség és a kényelem keveredik, így vonzó célpontot nyújtva mind az aktív pihenésre vágyóknak, mind a kultúra és történelem iránt érdeklődőknek.