Zürich

Szerkesztés - 2001-09-17 18:34:09 - Címkék: Svájc, interrail
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Zürich Svájc legnagyobb városa és gazdasági központja, melynek gyönyörű helyszíne a Limmat folyó partján fekszik, és festői kilátása van az Alpokra. Zürich jelentős pénzügyi központ, az egyik legfontosabb globális város és a világ egyik vezető pénzügyi központja. A város a Zürichi-tó északi végénél helyezkedik el, és híres világszínvonalú múzeumaival és galériáival, mint például a Kunsthaus vagy a Landesmuseum.

A svájci nagyváros az életminőség terén is az élvonalba tartozik, gyakran szerepel a világ legélhetőbb városainak listáján. A tiszta, rendezett utcák, az élénk kávéházi kultúra, a kifinomult éttermek, és a gazdag kulturális élet, beleértve a színházakat, operaházakat, és számos fesztivált, továbbá a bőséges zöld területek, mint a parkok és a tóparti sétányok mind hozzájárulnak a magas életszínvonalhoz.

Bár a Zürich elsődlegesen a pénzügyi és üzleti tevékenységeiről ismert, a város dinamikus és sokszínű, kiterjedt vásárlási lehetőségeket kínál, a luxustól a helyi dizájnerek alkotásáig. Emellett Zürich rendelkezik egy rendkívül jól kiépített tömegközlekedési hálózattal, amely könnyű hozzáférést biztosít nemcsak a városban belül, de az ország egyéb részeihez is.

A történelem iránt érdeklődők számára Zürich óvárosa (Altstadt) egy kihagyhatatlan célpont, ahol a középkori és reneszánsz épületek, valamint a keskeny, kanyargós utcák régmúlt idők hangulatát idézik. A Grossmünster és a Fraumünster templomok, valamint az óvárosi piacok és terek egész évben vonzzák a turistákat.

A sport és a szabadidős tevékenységek kedvelői a Zürichi-tó és a hegyek közelségének köszönhetően egyaránt találnak elfoglaltságot, legyen szó vitorlázásról, túrázásról vagy síelésről. És ha valaki a csillagfényes éjszakákat részesíti előnyben, Zürich élénk éjszakai élete garantáltan nem okoz csalódást, számos bár, klub és éjszakai rendezvény várja az érdeklődőket.