Freiburg

Szerkesztés - 2001-09-17 18:42:41 - Címkék: Németország, interrail
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Freiburg, vagy hosszabb nevén Freiburg im Breisgau, egy festői város Dél-Németországban, Baden-Württemberg tartományban, közel a Franciaország és Svájc által határolt háromszög régióban. A várost a Schwarzwald (Fekete-erdő) délnyugati részénél, egy dombos területen találjuk, és híres a kellemes éghajlatáról, valamint a sok napsütéses óráról, mely Európában egyedülállónak számít.

Freiburg különösen ismert az élénk történelmi belvárosáról, melynek központi eleme a Freiburgi Münster, egy gyönyörű gótikus katedrális, melynek tornyából lenyűgöző kilátás nyílik a városra és a környező tájra. A Münsterplatzon, ahol a katedrális található, rendszeresen tartanak piacokat, ahol friss helyi termékeket és kézműves árukat lehet vásárolni.

A város másik jellegzetessége az úgynevezett Bächle, kis vízfolyások, amelyek évszázadok óta kígyóznak az óváros utcáin, és ma is hozzájárulnak Freiburg hangulatához. A helyi hiedelem szerint, ha valaki véletlenül belép egy ilyen csatornába, annak előbb-utóbb helyi lakossal kell házasodnia.

Freiburgot gyakran említik mint az ökológiai és fenntarthatósági törekvések élenjáróját Németországban. A város kiterjedt bicikliút-hálózattal és zöldterületekkel rendelkezik, valamint számos környezetbarát kezdeményezést indított, többek között a város Vauban negyedében, amely egy környezetbarát lakótelepülés.

Freiburg kultúráját a helyi egyetem, a Freiburgi Albert-Ludwigs-Universität is meghatározza, amely a régióban lévő legrégebbi és legtekintélyesebb felsőoktatási intézménynek számít, és egy élénk diákélettel járul hozzá a város dinamikájához.

Turisták és lakosok egyaránt élvezhetik a hegyvidéki túrázást, a kerékpározást a gyönyörű tájon, és a hagyományos német vendéglátás különféle formáit, beleértve a finom helyi borokat és a Schwarzwald jellegzetes ételeit.