Ettlingen

Szerkesztés - 2006-04-01 19:55:36 - Címkék: Németország, Séták
Nehézség:
Látvány:
Élmény:


Ettlingen egy varázslatos kis város Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban, nem messze Karlsruhetől. A város gazdag történelemmel büszkélkedhet, amely az ókori római időkre nyúlik vissza, és számos történelmi épületet rejt, mint például a középkori Ettlingen Kastélyt, amely ma egy múzeum és rendezvényközpont szerepét tölti be.

A barokk építészet ihlette városközpont sétautcai, kávézói és kisboltjai káprázatos látványt nyújtanak; az emblématikus fából készült Sváb-Torony pedig a város egyik jellegzetes tájékozódási pontja. Az Ettlingen által kanyargó Alb folyó partjai pedig kellemes sétákra és pihenőhelyeket kínálnak a természet szerelmeseinek.

Ettlingen nem csak múltjával, de gazdag kulturális életével is vonzza a látogatókat. Az éves szabadtéri színházi előadások, a városi fesztiválok, mint az Ettlinger Sommer, és a karácsonyi vásár rendkívül népszerűek, továbbá mintegy ízelítőt nyújtanak a helyi német kultúra és hagyományok sokszínűségéből.

Az aktív pihenést kedvelők találnak itt bicikliutakat, a közeli Fekete-erdő pedig túraútvonalakkal kecsegtet, így a természetközeli élmények kedvelői is megtalálják számításaikat. Ettlingen szívélyes légköre, történelmi környezete és változatos kulturális kínálata mind-mind arra ösztönzi az utazókat, hogy felfedezzék ennek a lenyűgöző délnémet városnak a szépségeit.