Aquarium de Barcelona

Szerkesztés - 2018-02-16 13:18:37 - Címkék: Múzeumok, Spanyolország, akvárium, tenger
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Gyerekként láttam a Deltában a barcelonai akváriumot. Lenyűgözött, hogy a halak alá lehet sétálni. Persze azóta már jártam máshol is ilyenben, de ez volt az, amit gyerekként láttam.

Az Aquarium de Barcelona, vagyis a Barcelonai Akvárium Spanyolország egyik leglenyűgözőbb tengeri attrakciója, egyedülálló lehetőséget nyújtva a látogatóknak a víz alatti világ felfedezésére. A város tengerparti szakaszán, a régi kikötő területén, a Port Vellben található, és stratégiai helyzetének köszönhetően könnyen megközelíthető gyalogosan és tömegközlekedéssel egyaránt.

Az akvárium 1995-ben nyílt meg, és 35 medencéjével, közel 11 000 állatával, több mint 450 különböző fajt képviselve, Európa egyik leggazdagabb tengeri élővilág gyűjteményét mutatja be. A látványosság központi eleme az 80 méter hosszú óceáni alagút, ahol a látogatók egy mozgó járdán állva csodálhatják meg a cápákat, rájákat és egyéb tengeri élőlényeket, miközben azok szó szerint a fejük felett úsznak el.

A látogatók továbbá részt vehetnek etetési bemutatókon, és interaktív kiállításokon ismerkedhetnek meg a Földközi-tenger, az Amazonas esőerdőinek vagy a trópusi óceánok élővilágával. Az akvárium egyik legfontosabb célja az oktatás és a tudományos ismeretterjesztés, melynek keretében kiemelt figyelmet fordítanak a tengerek védelmére és a fenntartható tengeri élővilág fontosságára.

Az Aquarium de Barcelona tökéletes célpontja lehet a családi kirándulásoknak, és kiváló program a természettudomány és a tengeri élet iránt érdeklődők számára. Az akváriumi látogatás nem csupán szórakoztató, hanem tanulságos és inspiráló is lehet minden korosztály számára.