Trier

Szerkesztés - 2006-03-19 12:18:37 - Címkék: Németország, Séták
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Lindáékkal úton Luxemburg felé.

Trier, talán Németország legrégebbi városa, amely lenyűgöző történelmi múlttal büszkélkedhet. A város a Mosel folyó partján helyezkedik el, a nyugat-németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományban. Trier leginkább azért vált híressé, mert a római korban jelentős város volt, névadója a régi Treveri germán törzsnek, és számos jól megőrzött római emlékművel rendelkezik.

A város jelképe a Porta Nigra, egy hatalmas fekete kőből épített római városkapu, amely az UNESCO világörökség része. További érdekességek a római amfiteátrum, a Konstantin bazilika és az antik fürdőkomplexumok. Ezek a római emlékek különleges betekintést nyújtanak az egykori Római Birodalom mindennapjaiba és építészeti tudásába.

Emellett Trier büszkélkedhet a gyönyörű Trieri Dómmal, amely Szent Péter tiszteletére épült, és az egyik legfontosabb keresztény zarándokhelynek számít. A város szintén híres arról, hogy itt született Karl Marx, a kommunizmus atyja, akinek szülőháza mára múzeummá alakult.

A városon kívül a Mosel völgyi táj lenyűgöző szőlőültetvényekkel és sajátos, kanyargós folyóparttal csábítja a látogatókat. Trier ideális kiindulópont a régió felfedezésére, különösen a borok kedvelőinek, hiszen a Mosel egyik leghíresebb borvidéke Németországnak. A környéken számos borfesztivált és kóstolókat rendeznek, amelyek lehetőséget kínálnak a helyi borok és a régió gasztronómiai kínálatának élvezetére.