Köln

Szerkesztés - 2001-09-17 18:45:25 - Címkék: Németország, interrail
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Köln Németország egyik legnépszerűbb városa, amit különleges hangulata és gazdag kulturális élete miatt sokan keresnek fel. A Rajna menti metropolisz, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található, és az egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központ a régióban.

A város talán legismertebb nevezetessége a Kölni Dóm, ami a világ egyik legnagyobb gótikus katedrálisa és az UNESCO Világörökség része. A katedrális több mint 600 évig épült, és elképesztően részletes mivoltának köszönhetően minden évben milliókat vonz.

Köln híres a karneváljáról is, amelyet a németek "farsangi szezonnak" hívnak, és rendkívül színes és vidám ünnepségekkel tarkított. A rossz lelkek kiűzésére és a tavasz köszöntésére tartott események során maszkok, jelmezek és felvonulások teszik felejthetetlenné az ide látogatók számára az élményt.

A város továbbá ismert a kölnijéről is, amely egy olyan parfüm, amelyet eredetileg 1709-ben gyártottak a városban, és amely mára világszerte népszerű. A kölni illatanyag ma is hagyományos recept alapján készül, és a látogatók gyakran veszik meg emlékbe vagy ajándékba.

Köln modern város, jól ismert a művészeti galériáiról, múzeumairól és életteli színházi jelenetéről is. A Ludwig Múzeum például a modern és kortárs művészet remekműveit gyűjti egybe. Étel- és italkultúrája is kiemelkedő, a hagyományos német éttermektől a nemzetközi konyháig minden megtalálható, és nem szabad megfeledkezni a kölschről, ami a helyi frissítő sörről nevezetes.

Köln modern közlekedési hálózata jól összeköti a várost Európa többi részével is, így könnyű eljutni ide vonattal, autóval vagy repülővel, ami tovább növeli a város turisztikai vonzerejét.