Luzern

Szerkesztés - 2001-09-17 18:36:58 - Címkék: Svájc, interrail
Nehézség:
Látvány:
Élmény:


Luzern, Svájc központi részén található festői városa, amelyet a Vierwaldstättersee (Négy Erdő Kantonja Tava) partján és a híres Pilatus és Rigi hegyek árnyékában alapítottak. Az óvárosát kis hangulatos utcák, középkori épületek és a híres fából készült Kápolna-híd (Kapellbrücke) jellemzi, ami Luzern egyik szimbóluma, egy régi 14. századi vízi toronnyal, a Wasserturm-mal együtt.

Luzern gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet. A város a Luzerni kanton fővárosa, és híres a Szent Bertalan éjszakáján 1332-ben megkötött Örök Szövetségről, amely az akkori Svájc konföderációjának kezdetét jelentette. A városban található a középkori falak egy része és kilátótorony, amelyek még mindig állnak és kiváló panorámát biztosítanak a városra és a hegyekre.

A turisták vonzerejét tovább fokozza a kulturális események sokfélesége, mint például a híres Luzerni Fesztivál, amely a klasszikus zenét ünnepli. A Rosengart Gyűjtemény, ahol Picasso és más 20. századi művészek munkáit csodálhatják meg a látogatók, és a Svájci Közlekedési Múzeum, amely Svájc leglátogatottabb múzeuma és az ország közlekedési és kommunikációs történetét mutatja be interaktív kiállításokon keresztül.

Luzern ideális kiindulópont a közeli természeti csodák, mint a Pilatus, a Rigi vagy a Titlis-hegyek felkereséséhez, valamint a Vierwaldstättersee-n való hajózásra, amely az Alpok gyönyörű tájait tárja a látogatók elé.

Mindent összevetve, Luzern egyedülálló kombinációja a természeti szépségeknek, a történelmi gazdagságnak és a kulturális életnek, amely vonzzá teszi a várost a világ minden tájáról érkező utazók számára.