Málta Nemzeti Akvárium

Szerkesztés - 2023-12-27 08:27:54 - Címkék: Málta, akvárium, Múzeumok
Nehézség:
Látvány:
Élmény:


A Málta Nemzeti Akvárium egy lenyűgöző turisztikai attrakció a máltai szigetvilágban, pontosabban Qawra városában, amely a St. Paul Bay régiójában található. A 2013-ban megnyílt, modern és innovatív létesítmény nemcsak az állatok bemutatására szolgál, hanem oktatási célokat is ellát, tudatosítva a látogatókban a tengerek és óceánok védelmének fontosságát.

Az akvárium épülete már kívülről is magával ragadó: a tenger hullámainak formáit imitáló, futurisztikus kialakítása a modern építészeti megoldások legjavát reprezentálja. Az épület fedett tereiben a látogatók megcsodálhatják a Földközi-tenger és a világ más részein élő tengeri és édesvízi élőlényeket. A kiállított fajok között megtalálhatók a színes halak, rákok, polipok és cápák is.

A Málta Nemzeti Akvárium öt fő tematikus részből áll, amelyek között együtt van ábrázolva a máltai szigetek tengerszint alatti biodiverzitása, valamint az óceánok és a trópusi élővilág. Az egyik legizgalmasabb rész a 12 méter hosszú alagút, ahol a látogatók akár egy igazi tengeralatti világ részesei lehetnek, miközben a vízalatti élőlények csak centiméterekre úsznak el mellettük.

Az akvárium mellett egy erős oktatási program is helyet kap, amely különösen a gyerekek számára nyújt érdekes és interaktív módon tudományos ismereteket. A látogatás során továbbá számos interaktív érintőképernyőn keresztül ismerhetik meg részletesebben a tengeri és édesvízi élővilág sajátosságait, valamint a környezetvédelem fontosságát.

A kényelmes és szórakoztató élmény érdekében az akváriumhoz kávézók, ajándékbolt, és egy nyitott játszótér is kapcsolódik, így az egész család számára tartalmas és emlékezetes kikapcsolódást nyújt.