Blue Grotto

Szerkesztés - 2023-12-30 08:53:20 - Címkék: Málta, barlang, tenger, Séták
Nehézség:
Látvány:
Élmény:


A Kék-barlang vagy Kék Grotto Málta délnyugati partjainál található rendkívüli természeti képződmény, amely a sziget egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A barlangrendszer a tengervíz és az oldódó kalcium-karbonát kölcsönhatása révén jött létre, aminek eredményeként lenyűgözően kék tengeri beáramlások és víz alatti barlangok alakultak ki.

A Kék Grotto nevét a kristálytiszta, mélykék vízről kapta, amely a fényt úgy tükrözi vissza a barlang falairól, hogy az egész környezet varázslatos kék árnyalatban pompázik, különösen a délelőtti órákban. A barlangrendszer több kisebb barlangból áll, beleértve a legismertebb Honeymoon Cave-et és a Cats Cave-et.

A turisták csónakokkal juthatnak el a Kék Grottohoz, ahol közelebbről megcsodálhatják a mesés színeket és a víz alatti világ élővilágát, beleértve a színes szivacsokat, korallformációkat és a különféle tengeri élőlényeket. A barlangokat korai órákban érdemes felkeresni, mert ilyenkor a legintenzívebb a kék fény.

A Kék Grottó környéke emellett népszerű búvárkodásra és sznorkelezésre, mivel a kristálytiszta víz és gazdag tengeri biodiverzitás egyedülálló körülményeket biztosít az alatti világ felfedezéséhez. Az idelátogatók emellett gyönyörködhetnek a lenyűgöző partmenti sziklaformációkban és a mediterrán naplementében is. A Kék Grotto igazi természeti csoda, amely minden Máltára látogató utazó bakancslistáján szerepelnie kell.