Wied il-Għasri

Szerkesztés - 2023-12-29 08:48:00 - Címkék: Málta, Séták, szurdokvölgy, tenger, kilátás
Nehézség:
Látvány:
Élmény:


Wied il-Għasri, amely a "Għasri-völgy" nevet viseli, egy lenyűgöző természeti csoda a máltai Gozo szigetén. Ez a szűk és festői szurdok éles sziklákkal és meredek falakkal határolt, amely a Gozo szigetének belső részétől egészen a Földközi-tengerig nyúlik. A Wied il-Għasri völgy megközelíthető lehet a sziget főútjairól, és népszerű a túrázók, illetve a természetjárók körében.

Az idelátogatók megbabonázva figyelhetik, ahogy a napfény játékot űz a sziklák között, és különleges fény-árnyék hatásokat varázsol az amúgy is lenyűgöző tájra. A völgy alján található patak, mely az esős évszakban feltöltődik és színes élettel tölti meg a környéket. A terület gazdag flóráról és faunáról is ismert, sokféle növény- és állatfaj él itt, így a völgy felbecsülhetetlen ökológiai és biológiai értékkel bír.

A Wied il-Għasri a búvároknak is kedvelt hely, mivel a kijáratnál, ahol a völgy a tengerbe torkollik, csodálatos víz alatti barlangok és áramlatok találhatók. A kristálytiszta, türkizkék vizek ideálisak úszásra, búvárkodásra és snorkelingre egyaránt.

Ez a különleges természeti képződmény rejtett kincsként számít a turisták körében, és mindazok számára tökéletes kikapcsolódást nyújt, akik szeretnék felfedezni Gozo vadregényes és érintetlen tájait. A Wied il-Għasri a természet szerelmeseinek egy igazi gyöngyszeme, ahol a csendet csak a madarak csicsergése és a patak csobogása töri meg.

Mért adatok

Távolság: 4.4km
Szintemelkedés: 213m