Ďáblova prdel (Ördög feneke)

Szerkesztés - 2022-03-17 19:24:12 - Címkék: Csehország, Séták, szikla
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

A különös sziklaképződmény az U panského lesa település közelében található, Terezín, Nový Svět és Valtínov települések háromszögében. Amikor a saját szemeddel látod, tudni fogod, hogy egyszerűen nem lehet más neve.

Cseh-Kanadát különféle gránit sziklaalakzatok jellemzik az erdőkben , kőszigetek a határokon, rétek és mezők, de masszív gránitsziklák a tavak partján vagy közvetlenül azokban. Egyes helyeken úgynevezett sziklatálak alakultak ki , amelyek átmérője meghaladja a métert, és amelyekről azt hitték, hogy az ókorban rituális célokra használták . Valószínűleg a legszebb sziklák és sziklaképződmények Kunžak, Zvůle és Stálkov falvak környékén találhatók .

A Zvůle-tó körüli erdők egyik sziklaképződménye egy érdekes sziklakő ; U Panského Lesa település közelében találhatóa Terezín, Nový Svět és Valtínov háromszögben, mintegy 200 m-re a zöld turistajelzéstől. A szokatlan alakú sziklatömb a cseh Kanadai Természetvédelmi Park legismertebb és legjellegzetesebb sziklaképződménye . Amikor a saját szemeddel látod őt, tudni fogod, hogy egyszerűen nem lehet más neve. A Kunějov és Kunějovské samoty települések közötti sárga jelzéssel az erdőben elrejtett Kőasztal.

Mért adatok

Távolság: 0.8km
Szintemelkedés: 690m