Rømø

Szerkesztés - 2023-08-07 00:00:00 - Címkék: Dánia, tenger, szél, dűne, Séták, Kedvencek
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

A homokos tengerpart viszont mindenkinek tetszett. Olyan volt, mint a Baywatch és a Mars mentőakció összekeverve. A homokvihar egész kellemes, ha ahhoz méred milyen, amikor apró, törött kagylóhéjakkal bombáz a szél. A látvány viszont pazar, megéri azt a kis kellemetlenséget.

Rømø híres a tengerpartjáról és a tágas homokterületeiről. Az évente megrendezett "Rømø Motorfestival" során még autóversenyeket is rendeznek a tengerparton, ahol a versenyzők a sziget homokos partján hajtják végre mutatványaikat.

Rømø rendkívül széles tengerparttal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az emberek autóikkal közvetlenül a vízpartra hajtsanak és ott parkoljanak. Ezért a sziget gyakran zsúfolt hétvégéken olyan látványt nyújt, mintha egy autószalon szerveznének a vízparton.

A sziget rendkívül kedvező hely a szörfözésre és vitorlázásra. A tengerparti szélerősség miatt sok szörfös és vitorlázó választja Rømø-t az extrém sportok szerelmesei.

A tengerparti homokban birkákkal is találkozhatsz. A helyi birkapásztorok a széles területen hagyják legeltetni állataikat, ami különleges látványt nyújt a tengerparton.