Hamburg

Szerkesztés - 2001-09-17 18:56:17 - Címkék: Németország, interrail
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Hamburg Németország második legnagyobb városa és egyben városállam, mely jelentős kulturális, gazdasági és turisztikai központként ismert. A várost számos csatorna és híd szeli át, ami miatt gyakran nevezik az "Észak Velencéjének". A városban található Európa egyik legnagyobb kikötője, a Hamburgi Kikötő, amely a város gazdaságának egyik fő hajtómotorja, valamint fontos szerepet játszik a nemzetközi kereskedelemben is.

Hamburg kulturális életét a világhírű Elbphilharmonie koncertterem dominálja, melynek modern építészete már önmagában is látványosságot jelent. A város számos múzeuma és galériája között megtalálható a Kunsthalle, a Miniatűr Csodaország és a Hamburgi Történeti Múzeum. A híres Reeperbahn pedig az éjszakai élet és szórakozás központja.

A látogatók számára Hamburg zöld területekben és parkokban sem szűkölködik; az Alster-tó és a Planten un Blomen park tökéletes helyszínek kikapcsolódásra a város szívében. Hamburg emellett a német hanza kereskedelmi szövetség fontos tagja volt a középkorban, aminek örökségét magán hordozza a Speicherstadt raktárnegyedének impozáns vörös téglás épületei.

Összességében Hamburg egy dinamikus és sokszínű város, amely gazdag történelmi és kulturális örökséggel, illetve modern infrastruktúrával és vállalkozói szellemmel kecsegtet. Kezdődve a kikötő lüktető életétől a pezsgő művészeti színtéren át a zöld parkokig, Hamburg mindenki számára tartogat felfedeznivalót.