Bréma

Szerkesztés - 2001-09-17 18:53:59 - Címkék: Németország, interrail


Bréma egy Észak-Németországban fekvő város, amely hosszú történeti múlttal rendelkezik. A Weser folyó mentén helyezkedik el, és fontos kereskedelmi és ipari központként ismert. A város a Hanza Szövetség tagja volt, ami hozzásegítette gazdasági virágzásához az évszázadok során.

Bréma nevezetességei közé tartozik a gótikus St. Petri dóm, mely a történelmi belvárost díszíti, valamint a régi városháza, amely az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel a Schütting (a városi tőzsde épülete) és a Roland szoborral együtt, amely a városképet jellemző és a szabadság emblémája.

Azonban Bréma legismertebb történeti hagyatéka talán a Grimm testvérek által is megörökített "A brémai muzsikusok" meséje, mely négy öregedő, elhagyott háziállatról - egy szamárról, kutyáról, macskáról és kakasról - szól, akik Brémába mennek, hogy szabadságukat és boldogságukat zenélés közben találják meg. Ez a mese a város népszerű turisztikai vonzerejévé vált; szobraik ma is megtalálhatóak a város központjában.

Bréma modern városként is ismert, rengeteg kulturális rendezvény, múzeum és galéria található itt, továbbá ipari fejlődés is jellemző, például az űripar és az autógyártás vonatkozásában. A város otthont ad az Airbus repülőgépgyár és a Mercedes-Benz autógyártó néhány létesítményének is. Bréma a zöld területekkel is bővelkedik, így a lakosok és a látogatók számára a Bürgerpark vagy az egzotikus növényeket bemutató Rhododendron-Park kínál kikapcsolódási lehetőséget.