Düsseldorf

Szerkesztés - 2001-09-17 18:51:13 - Címkék: Németország, interrail
Nehézség:
Látvány:
Élmény:

Düsseldorf Németország egyik legmodernebb és legdinamikusabb városa, mely Észak-Rajna–Vesztfália tartományban található. A Rajna mentén fekvő város a régió gazdasági és kulturális központja, ismert elegáns üzletembereiről, művészeti kiállítótermeiről, és a divat világában betöltött szerepéről.

A város szépsége a Rajna menti sétányban is tükröződik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a modern és történelmi épületekre egyaránt. Düsseldorf híres a régi városrészéről is, amit gyakran emlegetnek "a világ leghosszabb bárjaként" (Die längste Theke der Welt) a sok kis söröző és étterem miatt, ahol a helyiek és a turisták egyaránt élvezhetik a híres Altbier-t, egy sötét, felsőerjesztésű helyi sört.

A Königsallee, vagy ahogyan helybeliek hívják, a "Kö" a város egyik legfényűzőbb bevásárló utcája, ahol a világmárkák üzletei és a drága butikok sorakoznak. A művészetek iránt érdeklődők a Kunstpalastban vagy a K20 és K21 modern és kortárs művészeti galériákban merülhetnek el.

Düsseldorf a nemzetközi események és vásárok színhelye is, mint például a Prowein borvásár vagy a CPD divatszakmai kiállítás. A város egyik kiemelkedő éves eseménye a karneváli szezon, amely a november 11-i kezdettel élénk utcák és maszkabálok hónapjait hozza el.

Innovatív építészeti remekművei közé tartozik a Medienhafen, ami a modern építészeti design és kreatív iparágak otthona, illetve a Rheinturm, ami a város legmagasabb építményeként egy tévé- és rádiótorony szerepét tölti be, és fantasztikus panoráma kilátást nyújt a városra.

Düsseldorf tehát egy valódi európai metropolisz, amely dinamikusan egyesíti a gazdasági fejlődést, a kultúrális sokszínűséget és a modern életérzést.